Tidigare

Föreläsning ”Friskvård för apporterande hundar” med Jessica Axelsson
Genomfördes 10 mars


Jessicas föreläsning var verkligen bra och uppfyllde alla förväntningar. Hon förklarade vilka påfrestningar våra apporterande hundar utsätts för och vi fick med oss många enkla, roliga och lekfulla övningar som både stärker kondition och styrka just vid de utsatta delarna på hunden. Dessa övningar ökade som bonus samarbetet mellan oss och våra fyrbenta. Bara man håller ögonen öppna kan allt bli ett roligt tillfälle för träning. Det kan handla om en trappa, en brant backe, en stock o.sv. och allt går att genomföra både inomhus och utomhus. Vi lärde oss också enkla övningar som vi kan göra efter ett pass för att undvika överansträngning och låsningar som hon återkommande brukar se hos sina apporterande klienter.
/vid pennan  Birgitta Szögi


Provledarutbildning
Genomfördes 14-15 april

I härligt vårvåder, i vackra Västra Ämtervik genomfördes vår provledarutbildning. Lördagen ägnades främst åt teori under ledning av Kicki Pilenås och Ingela Tellåsen.
Och på söndag blev det praktiska övningar med provupplägg i samtliga klasser under ledning av Kicki Pilenås. Två bra dagar med roliga diskussioner!
Så nu har SSRK Värmland tre nya provledare och detsamma gäller för SSRK Bergslagen.  En mycket rutinerad värmländsk provledare förlängde även sin certifiering i helgen.
Tack alla som deltog och tack utbildningskommittéen för hembakat fikabröd båda dagarna! Tack även till Häggmark & Söner för att vi fick vara i era lokaler!
På bilden från vänster Anette, Mimmi, Kicki, Mari, Annica, Annelie, Bolly och Erik. Grattis till Er alla!
/vid pennan Ingela Tellåsen


Situationsträning B-prov med dummies
Tre tillfällen på olika platser i Värmland 7/5 13/5 samt 25/5.  Instruktör: Andreas Ahlin


Kursdag för aktiva funktionärer
Genomfördes 6 juni

Årets träningsdag för aktiva funktionärer gick av staplen på Sveriges nationaldag.  Vi höll till på vackra Humletorp och instruktörer var Bolly Ronacher, Kerstin Andersson och Kicki Pilenås.  En mycket trevlig dag som förutom hundträning även innehöll en klurig tipspromenad.
Tack alla funktionärer! Den här dagen var till Er! Och tack Bolly, Kerstin och Kicki!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Apporteringskursdagar med Oliver Kiraly 1-4 juli
Genomfördes i Bjälverud och Östmark.

Fyra härliga dagar med en duktig instruktör.
Dag 1 = unga hundar/nybörjare
Dag 2 = nybörjare/mot öppen
Dag 3 = öppen/mot elit
Dag 4 = elit
Under fyra dagar har 32 deltagare med hund och några utan blivit drillade av Oliver Kiraly.
Första två dagarna tillbringade vi på myrmark och de andra två på kulturmark norr om Östmark.
Det har varit superkul men väldigt varmt för de fyrfota. Tack alla ni som ville vara med på kursen, hoppas ni alla fått med er något ”hem”! Tack alla funktionärer ❤ och tack Oliver Kiraly!
Nu vet vi väl alla vad vi ska träna på och förhoppningsvis så ses vi nästa år. Håll utkik! Anmälan till 2019 öppnar snart!

För dig som vill se lite bilder, klicka här >>>

//vid pennan Ingela Tellåsen