Tidigare

Föreläsning om friskvård för apporterande hundar! med Jessica Axelsson
Genomfördes 10 mars


Jessicas föreläsning var verkligen bra och uppfyllde alla förväntningar. Hon förklarade vilka påfrestningar våra apporterande hundar utsätts för och vi fick med oss många enkla, roliga och lekfulla övningar som både stärker kondition och styrka just vid de utsatta delarna på hunden. Dessa övningar ökade som bonus samarbetet mellan oss och våra fyrbenta. Bara man håller ögonen öppna kan allt bli ett roligt tillfälle för träning. Det kan handla om en trappa, en brant backe, en stock o.sv. och allt går att genomföra både inomhus och utomhus. Vi lärde oss också enkla övningar som vi kan göra efter ett pass för att undvika överansträngning och låsningar som hon återkommande brukar se hos sina apporterande klienter.
/vid pennan  Birgitta Szögi

Provledarutbildning
Genomfördes 14-15 april

I härligt vårvåder, i vackra Västra Ämtervik genomfördes vår provledarutbildning. Lördagen ägnades främst åt teori under ledning av Kicki Pilenås och Ingela Tellåsen.
Och på söndag blev det praktiska övningar med provupplägg i samtliga klasser under ledning av Kicki Pilenås. Två bra dagar med roliga diskussioner!
Så nu har SSRK Värmland tre nya provledare och detsamma gäller för SSRK Bergslagen.  En mycket rutinerad värmländsk provledare förlängde även sin certifiering i helgen.
Tack alla som deltog och tack utbildningskommittéen för hembakat fikabröd båda dagarna! Tack även till Häggmark & Söner för att vi fick vara i era lokaler!
På bilden från vänster Anette, Mimmi, Kicki, Mari, Annica, Annelie, Bolly och Erik. Grattis till Er alla!
/vid pennan Ingela Tellåsen

Annonser