SSRK Värmlands lag-tävling

on

Se till att redan nu boka in 11/8 i er almanacka – då går nämligen SSRK Värmland’s lag-tävling av stapeln!

Tävlingen, som kommer hållas i området kring Humletorps stugby, går ut på att lag om 3 ekipage startar på olika rutor med olika slags utmaningar. Tävlingen kommer att påminna om ”Fångarna på fortet” där det är lagets uppgift att utse vilket ekipage som skall starta på just den rutan, men det kan även förekomma rutor där alla hundar jobbar samtidigt.
Under tävlingen kommer det enbart att förekomma dummies (dvs inget vilt) och bedömningen kommer att bli något annorlunda jämfört med våra vanliga prov. Vi kommer givetvis att bedöma retriever-egenskaperna (så som gripande, fart, apporteringslust osv) men vi har bl.a. valt att inte döma ut hundar som piper då vi vill att så många som möjligt ska få chans att få starta denna dag. Kom ihåg: det är laget som vinner tävlingen, inte ekipaget!

Vad krävs?
• Medlemskap i SSRK eller rasklubb
• Hund av spaniel eller retriever-ras
• Varje lag ska bestå av tre ekipage varav minst ett NKL-ekipage.
Ett lag kan t.ex. se ut så här: NKL + ÖKL + EKL, eller NKL + EKL + EKL, eller NKL + NKL + NKL
• Det är en start per hund, man är alltså tillåten att vara med i två lag men endast med olika hundar (Betalar givetvis för bägge).

Priset per lag är 300kr, alltså 100kr/ekipage. (Insättes i samband med anmälan på klubbens plusgiro (jaktprov): 479 98 46-3
Anmälan görs senast 27/7 till mimmibrykt@hotmail.com OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn!
Anmälan ska innehålla lagets namn, ekipagens namn (förare & hund) samt nuvarande klass på C-prov. Kan du tänka dig att ställa upp som funktionär? Skriv det i anmälan, funktionärer har förtur!
Vid frågor kontakta jaktansvarig Andreas Ahlin: 076-1341985 eller Mimmi Brykt på mimmibrykt@hotmail.com.

VARMT VÄLKOMNA!